Maria Amelie

Så skjedde det som Maria Amelie og mange andre frykta.

Maria Amelie valgte i fjor å ta sjansen på å skrive boka “Ulovlig norsk” om å leve som papirlaus i Norge. Ho kom som tenåring i lag med foreldra sine, har klart å få seg utdanning, har hatt vanleg jobb og jobba som frivillig i mange år. Alt som ein god nordmann bør gjere. Valget om å leve ope førte i går kveld til at 8 politifolk i går kveld møtte opp for å arrestere henne ved Nansenskolen der ho deltok på ei møte om Nansenåret og Nansen sitt arbeid med flyktningar. Nansen jobba mellom anna med papirlause flyktningar og fekk nobelprisen for arbeidet sitt, så det er til å grine av at denne arrestasjonen er noko av det første som skjer i Nansenåret.

Sitat frå statssekretær Pål Lønseth i Dagbladet: “Vi kan ikke skille på enkeltsaker.”

Jau, vi SKAL og MÅ skille på enkeltsaker. Alle har rett til å få si sak behandla som ei enkeltsak! Absolutt alle! Mi stemme ved neste stortingsval går til det partiet som også meiner dette, uansett kva eg syns om den økonomiske politikken deira.

Eg skal vere på Torgallmenningen kl.1700 i dag for å vere med på demonstrasjonen i Bergen. Håpar at Torgallmenningen blir stappfull. Dei som ikkje kan komme til Bergen kl.1700 i dag kan komme til Justisdepartementet i Oslo eller til Trondheim torg i Trondheim.

Det var ein anna fare Arnulf Øverland hadde i tankane, men orda passar dessverre framleis:

Du må ikke sitte trygt i ditt hjem
og si: Det er sørgelig, stakkars dem!
Du må ikke tåle så inderlig vel
den urett som ikke rammer deg selv!
Jeg roper med siste pust av min stemme:
Du har ikke lov til å gå der og glemme!

Comments

Maria Amelie — 1 Comment