AR-spekulasjoner

Har nå prøvd ut Pokemon GO og synes det både er morsomt og interessant. For bibliotek er Augmented Reality (AR) eller utvidet virkelighet som vi kan kalle det på norsk en interessant utvikling.

Her er noen spekulasjoner rundt hvordan AR kan brukes i bibliotek.

  • Digital skilting. Om vi får en standard AR-klient på mobilen kan vi få en situasjon der vi kan legge inn virtuell skilting i biblioteket. Kanskje med flere lag rettet mot forskjellige brukergrupper. Du kommer inn i biblioteket, aktiverer AR-appen og om den er koblet til bibliotekkontoen din får du opp info om bøker til avhenting, anbefalinger med piler som peker ut hvor boka DU synes er interessant er.
  • Markedsføring – Langs hyllene står virtuelle bibliotekarer og forfattere anbefaler bøker. Jon Michelet peker på hylla med bøker om krigsseilere og holder også en lenke til ebøkene om samme tema. Jo Nesbø hopper fram fra krim-hylla og anbefaler en av sine favorittbøker, ikke sine egne. I barneavdelingen vandrer mammuter forbi, Einstein forklarer relativitetsteorien og Anne Cath. Vestly sitter i eventyrkroken og forteller. Filmanbefalinger med klipp dukker opp for filmfansen, Virtuelle bibliotekarer står klare til å fortelle og hjelpe.
  • Spill og moro – du kan fange Pokemon i biblioteket, men også sjørøvere, skyte ned TIE-jagere, utforske pyramider og dykke ned i cellenes indre struktur. Alt ligger der, det er bare å velge hvordan du vil ha det gøy i dag.

Kanskje vi skal gi Google Glass en ny sjanse?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *