En reise i tid og sosiale media – foredrag i Førde

Jeg har holdt foredrag for bibliotekarer i Sogn og Fjordane idag. Det var veldig hyggelig å treffe alle flotte bibliotekfolk i det norske fylket som ligger mitt hjerte nærmest (beklager Hordaland, men det var i Sogn og Fjordane jeg fikk min første bibliotekjobb og ble kjent med det virkelige Norge:-))

Jeg laget en presentasjon i et nytt format for meg. Prezi, hvor fokus er på helhet og en mer naturlig navigering mellom deler av presentasjonen. Delig å være fri fra powerpont. Døm selv, er dette bedre?

5 comments

 1. Magnus says:

  Det var en og annen som brukte Prezi på ELAG i vår, og jeg tror konsensusen der var at man lett kunne bli litt sjøsyk av å se på – tror jeg må si meg enig…

 2. Thomas says:

  Jeg har blitt advart mot sjøsykeeffekten, og prøvde å unngå for mange perspektivskifter. Kanskje man burde starte presentasjonene med: “og i lommen i stolryggen foran deg finner du en pose som kan brukes…” Men som redskap for å få oversikt over presentasjonen var den uovertruffen! Og jeg følte at det passet min presentasjonsform og tenkemåte mye bedre enn pp.

 3. Bente Bing Kleiva says:

  Dette var veldig stilig, men jeg fikk på slutten en litt sjøsjukfølelse… Kanskje du skulle ha et lite kurs i hvordan lage en slik presentasjon – og unngå sjøsjuken? Det ligner jo litt på et elektronisk tankekart? Eller?

 4. Hege F. says:

  Har sett ein veldig god Prezi-presentasjon, og tenkjer det er mogeleg å ta ned bøgjehøgda ein smule, ved å tone ned ein del av effektane og gjere spranga kortare.

  Husk at då PPT kom, var det ein tendens til å overforbruke alle kule effekter, sjøsjuka og svimmelheita kunne til tider ta overhand, og ta merksemda bort frå innhaldet. No gjeld det å utforske Prezi, for å finne ut korleis det best kan bruke den til å understreke innhald. Der meinar eg den har nokre fordelar framfor PPT, mest av alt ved å vere eit godt tankekart (som Bente seier).

  Og aller viktigast er det å ha eitt (helst fleire) alternativ til PPT. Personleg kjenner eg ein smule – disempoweredpoint – powerpoint fatigue, på konferansar og seminar, og vaknar til når nokon gjer noko litt annleis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *