One comment

  1. Kan jo kun være ganske enig. Og alligevel så fremturer mange bibliotekarer som om DRM er noget gudgivent. Her i DK har vi f.eks. Netmusik og Netlydbøger – fine tjenester der giver mulighed for at låne digital musik og lydbøger. Men totalt ødelagt af DRM, som blandt andet gør at man ikke kan bruge filerne på iPods og iPhones. Ville virkelig ønske at bibliotekarerne rejste sig og protesterede overfor forlagene. Det kan ikke være bibliotekarens opgave at holde liv i en døende forretningsmodel. Som bibliotekar skal man fokusere på at levere information og berige samfundet. Så må forlagene tage deres egne kampe. De kan evt. sige “så vil vi ikke være på bibliotekerne” – og det skal de have friheden til. Men de skal bare ikke komme med bestemmelser der nedsætter brugsværdien af bibliotekernes tilbud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *