Ny hobby

Jeg har idag oppdaget noe som skal få glede meg i ledige stunder framover. Å søke i Digitalbok.no sin katalog gir stadig nye og morsomme overraskelser, og jeg skal prøve å gjengi de beste i denne bloggen etterhvert som de dukker opp.

Dagens beste var et søk på “libraries” som gir som resultat boken: Libraries, the Internet, and Scholarship: Tools and Trends Converging av Charles F. Thomas (forresten den dyreste boken jeg hittil har funnet på Digitalbok.no, til kr. 638,-), den er kategorisert under: Bioteknologi!

Det viser at selv om “alt er beta” er en god tanke, så ville nok en litt større investering i kvalitetssikring hos Digitalbok.no ført til en litt ryddigere og bedre tjeneste. Selvfølgelig betryggende for bibliotekarer at andre gjør en så dårlig jobb, men trist at formidlingen av e-bøker (som har søkbarhet som en av sine store fordeler framfor papirboken) ikke får bedre vilkår.

One comment

  1. Magnus Holm says:

    Etter å ha vunnet et såkalt lesebrett, tester jeg nå både dette og diverse måter å skaffe seg innhold til det på. Så langt ser det ut til at tilbudet til norske e-lesere er relativt magert. Digitalbok.no er, som du er inne på, ikke særlig imponerende, verken når det gjelder innhold, indeksering eller generell brukervennlighet. Nå venter jeg i spenning på bokbransjens e-bokplatform, som etter planen skal være på plass i løpet av høsten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *