Unni Knutsen om kataloger

Unni har spennende tanker om kataloger.

Koble til anmeldelser på www

Lage søk ut mot google

Koble katalogene til World Cat
– World Cat gir brukerene økt funksjonalitet – siteringsfunksjonalitet, FRBRisering

– Ann Arbor District Library – Brukergenererte tagger – Unni mener dette øker verdien av katalogen – bør gi brukertagging en sjangse i Norge
– også bruk av lånehistorikk – de som lånte denne lånte også… – krever et visst volum på utlånsmengden – en felles norsk katalog ville være et interessant sted å eksperimentere med dette.
– Samarbeid med Wikipedia – Deutche bibliothek lot tyske wikipedia få tilgang til autoritetsregister på navn – gir data som legges inn i tyske wikipedia – oppførsler får riktig informasjon – ISBN-søk i wikipedia fører til liste over beholdning i tyske bibliotek. Ennå ikke kobling DB-katalog til wikipedia
– Analysering av artikler i bøker, skjer i Bibsys, bør være tilgjengelig i alle kataloger. Mye dobbeltarbeid, f.eks. på dikt. Det bør være mulig å lenke til eksisterende data heller enn å legge inn selv. Tidsskriftanalyse i NORARTbasen bør være integrert i lokale kataloger.
– Norske bibliotekkataloger

– Brukes lite, ujevn kvalitet i grensesnitt, stort forbedringspotensial, store mligheter for å utvikle gode tjenester, samarbeid og innovativ bruk av ny teknologi, revitalisere katalogene, samarbeid mellom bibliotekar, bruker og systemutviklere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *