Scroogled – Cory Doctorow tenker seg en verden der Google er ond

Scroogled er en kort novelle fra Cory Doctorow som tar opp problemstillingen rundt all informasjonen Google etterhvert sitter på om oss alle. Søkehistorie, gmail, blogginnlegg, Orkutnettverk etc. og hvordan dette kan brukes til et overvåkningssamfunn som ville fått George Orwell til å nikke gjenkjennende før han bryter ut i kaldsvette. For oss bibliotekarer som i alle år har virkelig jobbet for å unngå å samle informasjon om brukerene våre må dette være en tankevekker, kan “vår kamp for din private informasjonssikkerhet” være et argument for biblioteket? Eller gir folk beng inntil vi får noen skikkelige skrekkhistorier på forsida av tabloidavisene?

Funnet via mange forskjellige, men først hos Free range librarian 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *