Amazon blir biblioteksentralen

Amazon.com tilbyr nå samme type tjenester som biblioteksentralen med plasting og merking av bøker. En  amerikansk blogger har foreslått at man kan lage en supertjeneste for brukere der Amazon kan sende den ferdige boken direkte til brukeren i postkassen hjemme, og brukeren kan returnere boken til biblioteket. Bokens katalogpost blir oversendt biblioteket når Amazon sender boken. Det kaller jeg å skape nye tjenester.

For Biblioteksentralen er jo dette en ny konkurrent, spesielt på engelskspråklige bøker, DVDer og dataspill, som det jo blir stadig mer av i bibliotekene.  Som bibliotekar i et høyskolebibliotek er jo dette absolutt en interessant tjeneste som jeg vil kikke nærmere på.

Thomas

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *