Framtidens bibliotek er mobilt og har liten skjerm!

I en artikkel på BBCs nettsted beskrives det japanske mobilmarkedet og hvordan det etterhvert også får betydning for bokbransjen i Japan. Ettersom de små skjermene blir større øker også lyste til å lese på skjermen, og med tanke på japanerenes enorme apetitt på Manga-tegneserier og røverromaner er det ikke vanskelig å se for seg en stort marked i e-bøker og tegneserier. Norge er etter Finland, et av de mest avanserte markedene for mobiltelefoner og tjenester, så her bør forfattere, forlag, bibliotek og boklesere av alle typer hive seg rundt og se hvordan framtidens bokmarked kan se ut.

Esben Fjord har vært på konferansen Computers in Libraries in Washington D.C. og der hørt særdeles mange og spennende foredrag. Et av de mest spennende er om vår mobile framtid og hvordan bibliotek må tilpasse sitt tjenestespekter til det faktum at stadig flere mennesker har en lommedatamaskin (PDA) eller mobiltelefon som sitt hovedkommunikasjons- og informasjonsmiddel.

Takk til Skagirlie for BBC-lenken:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *