Samarbeid med Google?

Google Scholar
+
Norsk digitalt bibliotek
=
SANT!

Norsk bibliotekforenings nyhetsside har det dukket opp en spennende sak: Google scholar som dansk bibliotekportal! Saken dreier seg først og fremst om at danskene ønsker å utvikle et samarbeid med google slik at google scholar kan bli en inngangsportal til danske informasjonsressurser og danske biblioteks egne kataloger og ressurser.
Jeg synes ideen er svært god! Det er en løsning som både bruker googles posisjon i markedet til å skape økt eksponering for bibliotekenes ressurser, men også for googles del betyr økt kvalitet på en tjeneste som allerede er svært populær i akademiske miljø. Og tenk så mye arbeid og utvikling vi slipper å gjøre selv! Med den sulteforingen av bibliotekutvikling som nå pågår på statlig nivå er det slike løsninger som må til for å få utnyttet verdien av det enorme arbeidet som utføres på alle typer bibliotek. Redaktøren på NBFs sider, Anders Ericson inviterer til debatt, og jeg støtter det på det sterkeste! Si din mening om samarbeid med Google er en unik mulighet for å utvikle og utnytte bibliotekressurser, eller en pakt med djevelen som vil føre til bibliotekenes undergang og fall!

Thomas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *