Google print og bibliotekene

Det har vært sagt og skrevet mye om Google Print og spesielt deres inntog på den norske litteraturarenaen. Spesielt Dagens Næringsliv og Dagbladet har dekket dette temaet med stor interesse. Dagens store nyhet er at Nasjonalbiblioteket og norske forlag har samtaler om digitalisering av norsk litteratur. I gårsdagens Bibliotek 2.0 podcast sier jeg en del om akkurat det at NB, forlagene og forfatterene burde ha sittet ved samme bord for lenge siden. Nå har de iallefall satt seg ned, men det er fortsatt flaut at det har tatt så lang tid og at det måtte en ytre trussel til før noe skjedde. Jeg tror ikke at vi får gode løsninger når noe blir igangsatt på grunn av et trusselbilde.

Thomas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *