Sjølskryt skal en høre på, for det kommer fra hjertet

Etter at podcasten Bibliotek og IKT-tanker (ikke verdens mest spennende tittel, jeg innrømmer det) ble den første som ble lagt inn på IT-avisens Freecast nettsider i forrige uke har jeg møtt på mye interesse fra uventede sider. Flere som tydligvis ikke er aktive bibliotekbrukere, og som nok har klare fordommer mot bibliotekarer har gitt uttrykk for at de ble positivt overrasket. Så langt har det gått at selv redaksjonen i IT-avisen har intervjuet (obs! MP3-fil) undertegnede og i introen til intervjuet gir de klart uttrykk for at det var overraskende at temaet bibliotek og IKT var det første som ble lagt inn på Freecast-tjenesten. Et lite slag mot sterotype oppfatninger av bibliotekarer og kanskje et lite slag for ideen om at bibliotek faktisk er høyteknologiske knutepunkt. Det er tydeligvis et stort behov for denne typen informasjon til grupper som ikke nås i “vanlige bibliotekmarkedsføringskanaler”. Så utfordringen til resten av bibliotekNorge er klar – hiv dere over mikrofonen dere og!

Thomas

5 comments

 1. Raymond says:

  Amen. Jeg synes det hadde vært utrolig spennende med flere bibliotekar-podcasts, og jeg håper dere inspirer deres kolleger!

 2. Bruker du en ekstern mikrofon for å ta opp i Audacity, eller har du en god nok mikrofon i PCen din? Jeg
  prøvde å ta opp direkte inn på min Acer Travelmate 4050, uten hell. Jeg lasta ned programmet, trykte på
  opptaksknappen og prata i vei, men hørte ikke en lyd…

 3. Jeg brukte den innebygde mikrofonen i min Powerbook første gang, og fikk problemer med støy fra vifta. Den andre gangen hadde jeg investert kr. 119 til en mikrofon fra Clas Ohlson. Når du skal spille inn må du sjekke om du har slått på digitallyd inn (klikk på høytaleren nede i høyre hjørne på skrivebordet) og sjekk om audacity har mikrofonen som kanal for opptak. Lykke til!

 4. Sjølskryt er kult ja… derfor vil jeg nå skryte av at jeg muligens er blitt Norges andre bibliotekar til å podcaste. I bloggen min (http://baktanker.blogspot.com) finner du mitt første forsøk, under posten “Podcasting”. Det er lagt ut i wav-format, og tar en stund å laste ned.

  Foreløpig har jeg ikke noe jeg vil kringkaste til all verden, men når jeg først har fått til å legge det ut selv blir det nok ikke noe problem å evt. legge det ut på Nettavisens Freecast.

  Takk til Thomas for all hjelp.

 5. Helene says:

  En låner reklamerte heftig for podcasten din her om dagen. Når han skjønte at jeg visste hvem som sto bak, ba han meg hilse og gratulere med et godt tiltak. “Dette er jo interessant for folk som ikke er spesielt opptatt av bibliotek, også! Veldig smart å bruke IT-avisen som base, for da treffer han sånne som meg som er opptatt av hvordan teknologien kan brukes.” Så fortsatte han å snakke om biblioteket som et viktig sted å teste ut teknologiske nyvinninger på vegne av resten av befolkningen. Alt dette fra en teknofrik i begynnelsen av tjueåra. Jeg var rent oppløftet på bibliotekets vegne i timevis etterpå, jeg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *