Søkemaskiner er ikke alltid enkle

Det er ikke alltid enkelt å skrive om Internett og søkemaskiner. I en artikkel i Bok og Bibliotek, nr 4 skrev jeg om søkemaskiner som grupperer søkeresultater etter innhold (clustere), spesielt roste jeg søkemaskinen Clusty og skrev dette:

Et eksempel jeg prøvde var å søke på søtningsmidlet aspartam som blant annet finnes i lettbrus og utallig andre produkter som skal gjøre livet lett for oss. Det foregår en intens kampanje mot dette midlet på nettet for å overbevise oss om at det er livsfarlig og roten til alt ondt. Så hvordan vil Clusty behandle noe så kontroversielt? Utrolig bra, den greide å samle en rekke sider under headingen ” Safety Of Aspartame” som alle var rapporter om at giftvirkningene er, for å si det mildt, overdrevet.

Dette var riktig da jeg skrev det i mai, og det var riktig da jeg prøvde det ut tidlig i juni. Men til min store gremmelse ble ikke et slikt cluster dannet i det hele tatt da jeg skulle demonstrere dette online på et kurs jeg hadde i Grimstad i midten av juni. Jeg har siden forsøkt flere ganger, av og til (som for tre dager siden) fungerte det glimrende, idag (26/9/2005 kl. 11.30 – for å være helt presis) fungerte det ikke igjen. Så antagelig bør alt man skiver om søkemaskiner ha dato og tid føyet til for å være på den sikre siden. Og til alle som leser artikkelen min, sett til ordene “av og til” foran ordene “utrolig bra” i sitatet over!

Even

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *